Lótápok

A Helianthus lótáp gondosan összeállított hozzávalókat tartalmaz

Az állatok gondozása óriási felelősség, hiszen a legapróbb hiba is komoly következményekkel járhat. Különösképp igaz ez a lótartás kapcsán, lévén a megfelelő élettér kialakítása, a folyamatos állatorvosi felügyelet és a rendszeres foglalkozás mellett az etetés is komoly kihívások elé állíthat minket.

Utóbbiban szerencsére óriási segítséget jelent a Helianthus tápkínálata. Eltérő körülmények esetén ugyanis teljesen más takarmányokra lehet szükség, ennek kézzel történő összeállítása pedig rendkívül nagy tapasztalatot és hozzáértést követel. Ennek kiküszöbölésére a Helianthus egy olyan teljes körű választékot állított össze, ami általános esetekben is kiváló megoldást nyújt, de speciális időszakban is bátran alkalmazható. Az Alap táp minden olyan ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaz, amire a mindennapok során az állatnak szüksége lehet. Összetétele elősegíti a bélflóra egyensúlyát és gondoskodik a megfelelő aminosav ellátásról is. Alkalmazása különösképp ajánlott minden esetben, amikor az állatok kondíciója nem kielégítő.

Sportolási céllal tartott lovaknál a Helianthus Sport komplett táp, illetve a koncentrátum jelent hathatós megoldást. Ezek megemelt energiatartalommal rendelkező táplálékok, ennélfogva kellő erőforrást jelentenek, még fokozott igénybevétel során is. Az állatok immunrendszerének megerősítése érdekében emelt adagot tartalmaznak mind szelénből, mind pedig E-vitaminból, míg az Omega-3 zsírsavak a regenerálódást segítik elő. A Helianthus Senior táp az idősödő, illetve az emésztési problémákkal küzdő lovak számára ideális. Keményítőtartalma minimális, ehelyett inkább az olajok és a rostok dominálnak. A hozzáadott cink a szabadgyökök megkötéséért felel, így nyújtva megfelelő védelmet a káros környezeti hatásokkal szemben.